28 C
Amsterdam

‘Verdeeldheid binnen Ongehoord Nederland over gebruik n-woord’

Lees meer

Volgens de rechtse videomaker Shashi Roopram, die in het verleden samenwerkte met Ongehoord Nederland, heerst er verdeeldheid binnen ON over de veelbesproken uitzending waarin het ‘n-woord’ werd gebezigd.

In de gewraakte uitzending werden internetvideo’s getoond waarin zwarte mannen witte mannen slaan of schoppen. Presentator Raisa Blommestijn (foto) sprak van ‘blanken [die] in elkaar worden geslagen door n*g*rs’.

Het ON-bestuur was daar niet blij mee, zegt Roopram tegen de website NieuwRechts. Maar als het bestuur actie zou ondernemen tegen de populaire Blommestijn, ‘zouden ze verzet krijgen vanuit de achterban. Het bestuur kan haar niet meer beteugelen’.

Ook binnen de redactie heerst verdeeldheid over het gebruik van het ‘n-woord’ door Blommestijn, zegt Roopram. ‘Enerzijds heb je de extremistische redactiemedewerkers die zijn gebrainwashed, maar daarnaast heb je ook heel veel gematigde mensen die hun wenkbrauwen ophalen.”

Hij voorspelt dat ON binnenkort uiteenspat. Dat zou ook komen omdat omroepbaas Arnold Karskens, die twee handen op een buik zou zijn met Blommestijn, intern geen kritiek zou dulden.

Roopram: ‘Ik denk dat meerdere mensen zich zullen uitspreken. Er worden op de achtergrond al allemaal artikelen hierover geschreven.’

- Advertentie -