14 C
Amsterdam

Verontrustende beelden: ‘Chinese politie haalt Oeigoerse baby weg bij moeder’

Lees meer

Op internet circuleert een video van de Chinese politie die een moeder van haar pasgeboren baby scheidt in een ziekenhuiskamer. Het zou gaan om een Oeigoers gezin.

Op de video is te zien hoe de vrouw ingesloten wordt door politie. Binnen een paar seconden wordt de baby hardhandig uit haar moeders handen getrokken en weggedragen.

Het kabaal van verzet en protest klinkt zodra de moeder begint te schreeuwen en te huilen. Even later is te zien dat de vrouw bewegingloos op de grond ligt. Het is onduidelijk waar de baby naar toe wordt gebracht.

Eerder meldde de Britse zender BBC dat China moslimkinderen scheidt van hun ouders. De ouders zouden worden geïnterneerd in kampen of de gevangenis.

China houdt naar schatting meer dan een miljoen Oeigoeren vast in ‘heropvoedingskampen’ in de westelijke regio Xinjiang, dat door de Oeigoeren Oost-Turkestan wordt genoemd. China beschuldigt de islamitische Oeigoeren van terrorisme en separatisme.

In deze kampen worden de Oeigoeren onderworpen aan een streng regime. Voormalige gevangenen hebben verteld dat ze gedwongen werden om varkensvlees te eten – een zonde volgens de islam – ‘politieke lessen’ te volgen en communistische liederen te zingen.

- Advertentie -