18 C
Amsterdam

Verwarde Veenendaaler vandaliseert kerk en moskee, OM eist celstraf

Lees meer

Een 26-jarige vandaal uit Veenendaal heeft twee maanden cel tegen hem horen eisen nadat hij een moskee en een kerk heeft vernield. De man had nog meer op zijn geweten, aldus de Gelderlander.

Het begon met het vernielen van de ruiten van de Nasser-moskee, daarna gooide hij ook de ruiten van de Vredeskerk in. Hiervoor werd hij al enkele dagen opgesloten. De man ‘bevuilde’ toen zijn cel en mishandelde een agent.

Drie weken laten werd hij opnieuw opgepakt, nadat hij middels het gooien van een halter een siersteen vernielde bij zijn buurman. Toen hij werd meegenomen door agenten, bedreigde hij hen met bloed en ontlasting.

De officier van justitie eist nu twee maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk met streng toezicht. Omdat hij al een maand in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet opnieuw de cel in.

De verdachte, die niet op de zitting aanwezig was, maakte volgens het Openbaar Ministerie een verwarde indruk. Hij staat nu onder begeleiding van een psychiater. Het OM eist ook begeleid wonen voor de verdachte.

Volgens de rechtbank maakt de Veenendaaler vandaal geen onderscheid tussen de verschillende religies. De verdachte heeft inmiddels zijn excuses betuigd en zegt dat hij zich diep schaamt voor zijn daden.

- Advertentie -