21.2 C
Amsterdam

Video: burgemeester maakt racistische opmerking over Marokko

Lees meer

Bij een onrustige bijeenkomst over een nieuw asielzoekerscentrum in Den Bosch, maakte de burgemeester Jack Mikkers een omstreden grap over Marokko. In reactie op een boze vrouw die racistische opmerkingen maakte over Syrische vluchtelingen, reageert hij als volgt: ‘Dat is niet waar. Dat is Marokko.’

In het filmpje van de onrustige bijeenkomst over een nieuwe locatie voor een azc in Den Bosch, komt op een gegeven moment een vrouw aan het woord. Zij zegt dat Syriërs het ‘ergste zijn’, en ‘die douwen ze dus bij ons hier’.

‘Daar woedt oorlog’, brengt iemand daar nog tegen in. ‘Ok, mensen uit de oorlog moeten we accepteren, daar sta ik achter’, geeft ze toe, om daar vervolgens aan toe te voegen, ‘dat het wel mensen moeten zijn die we nodig hebben’ en zegt daarna iets onverstaanbaars.

Intussen geeft de maker van het filmpje ook zijn mening, ‘die zijn het niet eens met de westerse levensstijl’, zegt hij.

Volgens de vrouw zouden Syriërs – vermoedelijk – in alle onwelgevallige lijstjes ‘bovenaan’ staan. ‘Dat is niet waar’, reageert de burgemeester, en zegt: ‘Dat is Marokko’.

De zaal begint te giechelen. De burgemeester haalt zijn schouders op en doet of zijn neus bloedt.

‘Hee, dat staat erop’ zegt de maker van het filmpje nog, terwijl de burgemeester, nu ook glimlachend, om zich heen kijkt. ‘Geert Wilders zei ook zoiets’, concludeert de vermoedelijke eigenaar van de telefoon van het filmpje.

- Advertentie -