14.8 C
Amsterdam

Video: vluchtelingenpop Amal op de foto met Anne Frank in Amsterdam

Lees meer

Na een tocht van meer dan negenduizend kilometer kwam de pop ‘Little Amal’ gistermiddag aan in Amsterdam. Met de levensgrote pop – die een Syrisch vluchtelingmeisje voorstelt, op zoek naar haar moeder – vragen de bedenkers wereldwijd aandacht voor de situatie van vluchtelingen.

Achter Little Amal liep een flink groep mensen met haar mee, van de Dam naar het Anne Frank Huis (foto), waar ze met het beeldje van Anne Frank op de foto ging:

‘Ik vind haar heel mooi’, tekent het Parool op uit de mond van een jong meisje. ‘Ik loop mee zodat Little Amal zich niet alleen hoeft te voelen.’

De reis van Little Amal begon vorig jaar in de Turkse stad Gaziantep, dicht bij de grens met Syrië. Inmiddels heeft de pop een reis van dertien landen en ruim tachtig dorpen achter de rug. Ze is langs New York, Londen, Parijs en nu Amsterdam gereisd.

Het idee voor Amal, Arabisch voor ‘hoop’, komt van Zuid-Afrikaanse theatergezelschap Handspring Puppet Company. De pop wordt bestuurd door drie personen, waarvan een in de torso en twee die via de buitenkant haar armen besturen.

- Advertentie -