18.6 C
Amsterdam

Videodagboek brengt verhaal Anne Frank bij jongeren

Lees meer

Wat als Anne Frank in plaats van haar dagboek een camera had? Vanaf vandaag publiceert het Anne Frank Huis elke maandag en donderdag om vier uur ’s middags een videodagboek op YouTube.

Het videodagboek is een initiatief van onder meer de Anne Frank Stichting, bedoeld om het verhaal van Anne Frank bij jongeren wereldwijd onder de aandacht te brengen. Het is een eigentijdse hertaling van Anne Franks dagboek Het Achterhuis en zal uit vijftien afleveringen bestaan.

Anne Frank wordt gespeeld door de 13-jarige actrice Luna Cruz Perez. De voertaal in de serie is Nederlands, met ondertiteling in het Duits, Engels, Portugees en Spaans.

Op YouTube volg je Anne Frank vanaf 29 maart 1944. Ze is dan veertien jaar en zit op dat moment meer dan anderhalf jaar ondergedoken samen met haar familie, de familie Van Pels en Fritz Pfeffer. Het videodagboek stopt op 4 augustus 1944, als Anne Frank en haar mede-onderduikers worden gearresteerd.

Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting: ‘Ik hoop dat veel jongeren door het videodagboek geraakt worden, dat zij leren over Anne Franks levensverhaal en nadenken over antisemitisme en discriminatie vandaag de dag. Ook hoop ik dat het videodagboek jongeren stimuleert om Annes dagboek zelf te lezen, haar prachtig geschreven dagboekbrieven.’

In totaal zat Anne Frank met haar familie ruim twee jaar ondergedoken in het achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263. Hier had Otto Frank, Annes vader, zijn bedrijf.

Het Anne Frank Huis is tegenwoordig een museum. Vanwege het coronavirus is het pand in ieder geval tot 31 mei gesloten voor het publiek.

De trailer:

- Advertentie -