16.4 C
Amsterdam

VK: Labour-kandidaat uitgemaakt voor ‘verrader van moslims’ en ‘zionist’

Lees meer

Labour-kandidaat Mete Coban ligt onder vuur omdat hij steun krijgt van Joodse partijleden. Tegenstanders zeggen dat Coban, die is geboren in het islamitische Noord-Cyprus, moslims verraadt en een zionist is.

Coban (30) strijdt tegen zijn partijgenoten om de Labour-kandidaat te worden voor een Londens kiesdistrict bij de komende parlementsverkiezingen. Maar omdat hij gesteund wordt door Jewish Labour, de Joodse arbeidersbeweging binnen Labour, is hij omstreden bij radicaal-linkse Labour-aanhangers en moslims.

In een anoniem bericht, dat naar andere Labour-leden is verstuurd, wordt Coban voor ‘sell-out muslim’ uitgemaakt, die moslims verraadt, ‘zionist’ en een ‘aanhanger van apartheid, racisme en baby-moordenaars’.

De anonieme briefschrijver stelt dat Conan wordt gesteund door Labour-leider Keir Starmer, die de radicaal-linkse Labour-leider Jeremy Corbyn heeft vervangen. Corbyn geniet onder radicaal-linkse en islamitische Labour-leden nog steeds veel steun, onder meer vanwege zijn kritiek op Israël.

Andere Labour-leden zijn boos over de anonieme aantijgingen. Salman Shaikh, een voormalig VN-diplomaat, die ook kandidaat is voor Labour, rept van ‘verachtelijk antisemitisme’ en roep alle Labour-kandidaten op hetzelfde te doen.

Joe Powell, een andere kandidaat, voegt toe: ‘Voor antisemitisme en islamofobie is geen plaats in de Britse politiek. Ik walg ervan dat een anoniem account een racistische e-mail heeft gestuurd naar enkele Labour-leden in Kensington om een andere kandidaat zwart te maken.’

- Advertentie -