19.4 C
Amsterdam

Vlaams Belang boycot Bol.com vanwege boerkini-posters

Lees meer

In België is commotie ontstaan vanwege boerkini-posters van Bol.com, die het bedrijf wil slijten in de zomercampagne genaamd ‘de winkel van zomerspetters’.  Bij het extreemrechtse Vlaams Belang schoot dat in het verkeerde keelgat. De partij ziet de posters als een teken van ‘islamisering’.

Dat melden zij in een actiefilmpje op sociale media. ‘Dit is een regelrechte schande’, zegt Anke Van Dermeersch van Vlaams Belang Antwerpen, terwijl ze een affiche (‘De islam kan uw vrijheid schaden’) plakt op de bol.com poster. ‘Het kan toch niet dat bij een weer met 30 graden en volop zon, wij als vrouwen ons helemaal moeten bedekken volgens de islamitische normen.

De ‘islamisering’ dient volgens Van Dermeersch ‘stoppen’ en kondigt met dat doel ook meteen een boycot tegen Bol.com aan, ‘Als ze op deze manier reclame maken, dan horen zij niet thuis in deze samenleving’.

Op Twitter is ook kritiek op Vlaams Belang, van onder meer de beroemde viroloog Marc Van Ranst die de boycot als ‘racistisch’ bestempeld. ‘Een affiche is de simplistische  oplossing voor elk nonprobleem. Simpele zielen…. Simpele racistische zielen…’, zegt hij over Vlaams Belang. Van Ranst vindt het bovendien ‘gevaarlijk’ dat Vlaams Belang denkt te mogen bepalen wie of wat bij onze samenleving thuishoort of niet.

- Advertentie -