19.1 C
Amsterdam

Vlaams Belang-kopstuk krijgt baby, doet AfD’tje: ‘Nieuwkomers maken we zelf’

Lees meer

Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken wordt binnenkort voor de eerste keer vader. Op Twitter kondigde hij dit aan met de hashtag #NieuwkomersMakenWeZelf, wat voor veel commotie zorgde.

Achter de hashtag #NieuwkomersMakenWeZelf zit de overtuiging dat vluchtelingen en andere migranten ongewenste nieuwkomers zijn, in tegenstelling tot kinderen die geboren worden in autochtone gezinnen.

De aankondiging van de Vlaams Belang-voorzitter veroorzaakte dan ook veel ophef op Twitter.

‘Wow. Eén van de mooiste momenten in je leven toch gebruiken om walgelijke praat te verkopen. Je mag er trots op zijn, Tom’, schrijft een boze twitteraar.

Een ander schrijft: ‘Ik heb te doen met de baby. Nog niet eens geboren zijn en al misbruikt worden om haat te zaaien. Ik hoop dat hij niet wordt zoals zijn ouders.’

De leus ‘Nieuwkomers maken we zelf’ is niet nieuw. Drie jaar geleden kwam de rechts-radicale partij Alternative für Deutschland, groot geworden door haar protest tegen het ruimhartige vluchtelingenbeleid van Angela Merkel, met de poster (foto) ‘Neue Deutsche? Machen wir selber’ (Nieuwe Duitsers? Die maken we zelf).

- Advertentie -