Vlaams Belang wil Turkse taal uit straten weren, leidt tot reuring in Turkije

Lees meer

Het Vlaams Belang staat in de Turkse spotlights. De reden: de radicaal-rechtse partij is niet gediend van de Turkse taal in het straatbeeld.

De Belgische stad Gent gaat vanaf februari een extra belasting heffen op auto’s die op diesel of gas rijden. Banners met aankondigingen van dit feit zijn overal in de stad opgehangen – niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Turks en Arabisch.

Ook Gentenaren die slecht Vlaams spreken moeten goed geïnformeerd worden, vindt de gemeente. De radicaal-rechtse partij Vlaams Belang is woedend: alleen Vlaams mag in campagnes van de gemeentelijke overheid als taal worden gebruikt, vindt die partij.

Niet alleen Belgische, maar ook Turkse media berichten nu over de kwestie. Het Engelstalige Daily Sabah, een pro-Erdogan-medium, duidt het optreden van Vlaams Belang als symptoom van groeiende moslimhaat in Europa.

‘Tegenwoordig manifesteren anti-moslimsentimenten zich niet alleen via individuele opvattingen en gedragingen, maar ook via de daden en het beleid van organisaties en instituties.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Ik ben nooit in Turkije geweest, zou er wel een keer heen willen gaan als de democratie is hersteld.
    Maar op TV heb ik op borden nog nooit een wegwijzer of iets in het Engels gezien, Bovendien is
    Turks geen officiële taal in de EU, waarom zou het dan worden gebruikt.

  2. Mocht het hebreeuws zijn geweest in de diamantbuurt in Antwerpen dan zou het Vlaams Belang wel 2 x nadenken vooraleer te reageren!!!daar zijn ze te bang voor om hun haat te laten merken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here