11.3 C
Amsterdam

Voetballer Salah onder vuur na ‘laffe’ oproep tot beëindigen geweld Israël

Lees meer

Liverpool-voetballer Mohamed Salah krijgt de nodige kritiek te verstouwen na deze tweet:

‘Ik roep alle wereldleiders op, inclusief de premier (Boris Johnson, red.) van het land waar ik de afgelopen vier jaar woon, er alles aan te doen om het geweld en de moord op onschuldige mensen onmiddellijk te laten stoppen’, twitterde de Egyptische voetbalster. ‘Genoeg is genoeg.’

Critici hekelen dat hij de Palestijnen niet expliciet noemt. Sommigen vinden dat Salah, die zich profileert als vroom moslim, zijn ondubbelzinnige solidariteit had moeten uiten.

‘Ik hoop dat je in de volgende tweet de Palestijnen noemt’, twittert de Engelse radiopresentatrice Samar Jarrah. ‘Mo Salah, zeg het mij na: Pal-es-tina’, reageert de Amerikaanse wetenschapper en activist Khaled Baydoun.

‘Helaas, Mohamed’, schrijft een andere twitteraar, ‘jouw fans hier in Koeweit en in de Arabische regio hadden een sterkere stellingname verwacht over onze broeders en zusters die zijn vermoord door deze zionisten en over degenen die door deze terreurstaat en gangsters uit hun huizen zijn gezet.’

Kort daarvoor plaatste Salah wel nog een foto op Twitter van zichzelf, met op de achtergrond de Al Aqsa moskee in Oost-Jeruzalem. Afgelopen weekend was het onrustig in en rond deze moskee, waar Palestijnen met stenen gooiden en de politie traangas en flitsgranaten inzetten.

- Advertentie -