14.1 C
Amsterdam

Voetbalwedstrijd in Apeldoorn gestaakt na ‘racistisch voorval’

Lees meer

In Apeldoorn is een voetbalwedstrijd tussen Columbia 3 en Warnsveldse Boys 3 afgelopen zaterdag gestaakt. Een donkere voetballer van Warnsveldse Boys zou racistisch zijn bejegend door een speler van Columbia.

Bas de Bruijn, voorzitter van de Warnsveldse Boys, is boos. Hij laat in de Stentor weten dat één van zijn spelers door een speler van thuisploeg Columbia herhaaldelijk racistisch is uitgescholden. Om welke woorden het gaat, wil hij niet herhalen.

De uitgescholden Warnsveldenaar werd van de kant gehaald toen hij hier kwaad op reageerde. ‘Maar toen kwam de betreffende speler opnieuw verhaal halen. Daarop heeft de scheidsrechter, ook van buitenlandse komaf, de wedstrijd gestaakt’, aldus De Bruijn.

De Bruijn geeft aan dat het voorval een ‘behoorlijke impact’ heeft gehad op de puberende jongen. ‘Dit is onacceptabel. Ik heb nog geen contact gehad met Columbia. Daartoe voel ik me ook niet geroepen. De bal ligt bij degene die dit op zijn geweten heeft.’

De wedstrijd werd gestaakt in de 70e minuut. De stand was op dat moment 3-1 voor Columbia.

Racisme binnen de voetbalwereld staat de laatste weken hoog op de agenda. Een wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior werd drie weken geleden stilgelegd door de scheidsrechter vanwege racistische kreten naar Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

- Advertentie -