Voormalige ‘Miss Hitler’-deelneemster moet de cel in

Lees meer

Een voormalige ‘Miss Hitler’-deelneemster uit Groot-Brittannië en haar ex-vriendje hebben in totaal acht jaar gevangenisstraf gekregen. Dit, omdat ze lid is van de verboden extreemrechtse groepering National Action.

Alice Cutter kreeg drie jaar gevangenisstraf, haar ex-vriendje Mark Jones 5,5 jaar.

De 23-jarige serveerster deed aan de ‘Miss Hitler’-schoonheidswedstrijd mee als ‘Miss Buchenwald’. Buchenwald was een berucht concentratiekamp van de nazi’s.

Ook maakte ze grappen over gas in synagoges en voetballen met een Jodenhoofd. Tevens schreef ze ‘Rot in hell bitch’, toen ze hoorde van de extreemrechtse moord op Labour-politica Jo Cox in 2016.

Cutter ontkende dat ze lid was van National Action, ondanks het feit dat ze bijeenkomsten van de organisatie bezocht.

Haar ex-vriendje Jones is 25 en was een belangrijke leider en strateeg in de beweging, aldus de rechter. National Action werd in december 2016 verboden door de minister van Binnenlandse Zaken, die de organisatie als ‘racistisch, antisemitisch en homofoob’ betitelde.

Volgens de openbaar aanklager willen Cutter, Jones en twee andere National Action-leden niet alleen het antisemitisme van weleer in ere herstellen, maar ook het Derde Rijk en de Holocaust.

- Advertentie -

2 REACTIES

    • Frans de vries, ik ben het zeer met je eens maar om ze nou voor acht jaar de gevangenis in te gooien is gestoord. Waar gaat dit straks heen? als we beginnen met mensen de gevangenis in te gooien voor het hebben van een andere mening, dan wordt de wereld straks een dictatuur. Nazie Duitsland word juist de wereld opnieuw in gebracht door mensen te sensoren op deze manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here