16.6 C
Amsterdam

VS: Biden wil meer politie, tot onvrede aan Black Lives Matter-zijde

Lees meer

De Amerikaanse president Joe Biden wil meer geld naar de politie en meer blauw op straat, om de Verenigde Staten veiliger te maken. Maar Black Lives Matter-activisten willen juist een kleinere politie vanwege racistisch politiegeweld.

De zwarte academicus Donald Earl Collins spreekt op de Arabische nieuwszender al Jazeera zelfs over een ‘blauwe muur van witte suprematie’. Het motto van de politie ‘om te dienen en te beschermen’ geldt alleen voor witte mensen, aldus Collins, maar niet voor zwarte Amerikanen zoals George Floyd.

‘Het is ingebakken, het is institutioneel, het is persoonlijk en het kan universeel zijn. Dit alles is de sleutel tot de reden waarom wetshandhaving in de VS moet worden stopgezet en moet worden afgeschaft.’

‘Defund the police’ is sinds George Floyd een belangrijk mantra van de BLM-beweging. Dit, terwijl ultrarechtse Republikeinen nu pleiten voor ‘defund the FBI’ vanwege de recente FBI-inval in een woning van oud-president Donald Trump in Palm Beach, Florida. Biden piekert er echter niet over.

- Advertentie -