17.3 C
Amsterdam

VS: drie jaar cel voor ‘Antifa-jager’

Lees meer

Een extreemrechtse activist uit de Verenigde Staten, die zichzelf de ‘Antifa hunter’ noemt, is tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. De zelfbenoemde antifascistenjager voerde een online campagne tegen ideologische tegenstanders, die hij kwelde en terroriseerde.

Het gaat om Daniel McMahon, een 32-jarige man uit Florida. Hij stalkte onder andere een zwarte activist, met als oogmerk hem te weerhouden zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van Charlottesville.

Ook bedreigde McMahon de dochter van een antiracistische activiste. McMahon zei deze jonge dochter, die autistisch is, seksueel te willen misbruiken.

McMahon opereerde onder het pseudoniem Jack Corbin. Hij noemde zichzelf de Antifa Hunter, omdat hij online op linkse en zwarte antifascists aan het jagen was.

Don Gathers, de bedreigde zwarte activist, zei tegen de rechtbank dat hij McMahon misschien ooit zou vergeven. ‘Maar vandaag is niet die dag’, voegde Gathers eraan toe. ‘Ik veracht alles dat jij en anderen zoals jij vertegenwoordigen.’

- Advertentie -