13.7 C
Amsterdam

VS: Huis van Afgevaardigden wil ‘speciale gezant tegen islamofobie’

Lees meer

Een Democratische meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bepleit het instellen van een ‘speciale gezant tegen islamofobie’. Dit, in reactie op uitlatingen van de Republikeinse afgevaardigde Lauren Boebert (foto, rechts) tegenover haar islamitische Democratische collega Ilhan Omar.

Eind november maakte Boebert pikante opmerkingen over Ilhan Omar (foto, links) tijdens een bijeenkomst met aanhangers van Donald Trump. Zo zou Omar deel uitmaken van de ‘Jihad Squad’, refererend naar het feit dat Omar samen met enkele andere progressieve vrouwelijke parlementariërs van kleur ‘The Squad’ wordt genoemd.

Ook ‘grapte’ Boebert dat ze best met Omar in de lift wil staan, zolang ze maar geen rugzak draagt. Progressief Amerika reageerde als door een wesp gestoken op Boeberts opmerkingen en Omar eiste – tevergeefs – excuses.

In reactie op haar uitlatingen wil het Huis nu een nieuwe speciale gezant in het leven roepen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, die als taak heeft om ‘islamofobie’ wereldwijd te bestrijden.

Het is onwaarschijnlijk dat de overwegend Republikeinse Senaat ook voor deze wet zal stemmen, meldt de Amerikaanse zender NBC.

- Advertentie -