28 C
Amsterdam

VS: machinegeweren gevonden bij alt-right-podcastmaker

Lees meer

De Amerikaan Joseph Paul Berger, maker van een alt-rechtse podcast, is gearresteerd vanwege een arsenaal aan niet-geregistreerde vuurwapens in zijn kelder. Ook zijn vader Joseph Raymond Berger is gearresteerd.

Joseph Paul Berger (32) is gastheer van de alt-rechtse podcast Alt-Right Armory. Hierin beweert hij onder andere dat een ‘witte man met een geweer inderdaad zeer gevaarlijk kan zijn voor het systeem als hij de juiste motivatie heeft’. Ook zou Berger cop-killer Eric Frein hebben geprezen, die in 2014 een politieagent in Pennsylvania in een hinderlaag had gelokt. Frein zit nu in een dodencel.

Berger draagt de codenaam GlockDoctor1488. 1488 is een code. 14 in de extreemrechtse symboliek bekend als afkorting voor deze 14 woorden: ‘We must secure the existence of our people and a future for white children’ (We moeten het bestaan ​​van ons volk en een toekomst voor witte kinderen veiligstellen) en 88 staat voor Heil Hitler.

De wapens waren oorspronkelijk gekocht als semiautomatische vuurwapens, maar vervolgens omgebouwd tot niet-geregistreerde, volautomatische machinegeweren die honderden schoten per minuut kunnen afvuren. De verdachten hangt dertig jaar gevangenisstraf boven het hoofd voor verboden wapenbezit.

- Advertentie -