VS: ‘Moslima gevraagd hoofddoek af te doen in basketbalarena’

Lees meer

Een Amerikaanse moslima zegt vorige week door de beveiliging van het Pepsi Center in Denver onheus bejegend te zijn.

De dochter van Gazella Bensreiti zit in een basisschoolkoor dat vooraf aan een duel van de Denver Nuggets het Amerikaanse volkslied zou zingen. Maar bij het binnentreden van het basketbalstadion zou de beveiliging Bensreiti hebben gevraagd haar hoofdbedekking te verwijderen.

Uiteindelijk kwam een supervisor tussenbeide, vertelt Bensreiti, en mocht ze gewoon met hijab naar binnen.

Toch laat Bensreiti het er niet bij zitten. Ze heeft een advocaat van de Council on American-Islamic Relations (CAIR) erbij gehaald. Die zegt nu dat het Pepsi Center zich in eerste instantie schuldig heeft gemaakt aan het weigeren van de vrouw en haar in het openbaar heeft vernederd.

Kroenke Sports & Entertainment, de organisatie achter het Pepsi Center, verklaart dat zij tijdens wedstrijden beveiligingspersoneel inhuurt van een particulier bedrijf. Dat bedrijf zegt voortaan behoedzamer te zijn in het selectieproces van het personeel en hen zo nodig zal trainen.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Ik weet heel veel van de Islam hun Allah is niet mijn Jaweh. Jaweh is een Vader liefde en barmhartigheid naar alle mensen toe. Allah is geen vader en ziet een ieder als zijn slaaf. Wie geen Moslim is mag worden afgemaakt. Ook kent de Islam de gulden regel niet. ( Wat gij niet wilt dat u geschied, doe het ook een ander niet.) alle andere godsdiensten hebben het wel, soms wel anders verwoord.
    Maar als men een Hoofddoek niet toestaat, dan ook geen kruis aan een halsketting.
    Met de volle bedekkende lichaamskleding is het anders. Een terrorist zou ook zo gekleed kunnen zijn.

    • Deze reactie getuigt van juist het totaal geen kennis hebben van de islam. Je predikt onzin hier. Islam is juist voor dialoog en vrede. Dat er mensen zijn die hier misbruik van maken, ja dat klopt. Maar Allah is groot en barmhartig. Ieder die z’n hulp vraagt zal het vinden. Ik respecteer elk geloof en geloof in alle profeten, van Abraham tot Mohammed. En terreur komt overal voor. Een terrorist is vaak onopvallend! Dus gewoon zonder religieuze kledij of iets dergelijks. Leef en laat leven. Uiteindelijk is iedereen mens van vlees en bloed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here