19.2 C
Amsterdam

VS: weinig moslims steunen Biden nog

Lees meer

Vier maanden voor de Amerikaanse midterm-verkiezingen blijkt dat president Joe Biden de moslimkiezer niet kan bekoren. Volgens een peiling door de islamitische belangenorganisaties CAIR is nog niet eens één op de drie Amerikaanse moslims positief over hem: 28 procent.

De populariteit van de president onder alle Amerikanen is sowieso al laag: 41 procent is positief.

Uit de peiling blijkt dat de Democratische partij onder de moslimkiezers wel meer steun geniet dan de regering Biden. Slechts één op de tien Amerikaanse moslims wil een Republikeinse overwinning in november.

De belangrijkste binnenlandse onderwerpen voor Amerikaanse moslims zijn wapengeweld, burgerrechten, economie, toegankelijke zorg en religieuze vrijheid.

Het belangrijkste buitenlandse onderwerp voor Amerikaanse moslims is de Israëlische bezetting van Palestina, gevolgd door de onderdrukking van de Oeigoerse moslims door China, de positie van moslims in India, de genocide op de Rohingya in Birma en de hongersnood in Afghanistan.

Hoewel de Amerikaanse regering wel degelijk stappen onderneemt om bovenstaande zaken te adresseren, vinden Amerikaanse moslims dat niet ‘goed genoeg’, aldus CAIR

De opstelling van de Amerikaanse regering rond de dood van de Palestijnse journalist Shireen Abu Akleh zal daar niet bij helpen. Amerika stelt na onderzoek dat de kogel Israëlisch is, maar dat niet kan worden gezegd dat het schot intentioneel was. Mensenrechtenactivisten in Amerika zijn ontstemd daarover.

- Advertentie -