11.2 C
Amsterdam

VS: rechts medium wil met ‘woke-vrije’ kinderprogramma’s Disney bestrijden

Lees meer

De rechtse mediaorganisatie The Daily Wire van de conservatieve Amerikaanse commentator Ben Shapiro (foto) wil kinderprogramma’s maken. Dit, om de invloed van ‘woke mediabedrijven’ tegen te gaan, meldt de Amerikaanse zender NBC.

The Daily Wire wil honderd miljoen dollar investeren in live-actionprogramma’s en tekenfilms maken. Eenzelfde bedrag moet gaan naar programma’s voor volwassenen. De bedoeling is om in het voorjaar van 2023 te beginnen met uitzenden.

‘Amerikanen zijn het beu om hun geld te geven aan woke mediabedrijven die hen haten’, stelt The Daily Wire. ‘Ze zijn het beu om hun geld te geven aan woke mediabedrijven die hun kinderen willen indoctrineren met radicale rassen- en gendertheorie.’

The Daily Wire keert zich vooral tegen Disney, ‘ooit een betrouwbare bron van gezond en onschuldig entertainment voor kinderen’, maar nu een mediabedrijf dat kinderen zou hersenspoelen en in ‘gevaar’ zou brengen met progressieve ideeën zoals genderneutraliteit.

Vorig jaar liet het merk Harry’s Razors The Daily Wire vallen als reclamepartner, vanwege ‘transfobe en homofobe sentimenten’ die in de shows van de conservatieve mediaorganisatie zouden worden gedeeld.

- Advertentie -