13.1 C
Amsterdam

VS: terroristen veroordeeld voor bomaanslag op moskee

Lees meer

Zestien en veertien jaar in de gevangenis. Dat is de straf voor twee Amerikanen die hand- en spandiensten leverden bij een bomaanslag op een moskee in Minnesota. Dit meldt de Arabische nieuwszender al Jazeera.

De straf is veel minder dan de eis van 35 jaar. Daders Michael McWorther en Joe Morris konden op coulance rekenen omdat ze schuld bekenden en spijt betuigden. Ook hebben ze getuigd tegen de brein achter de aanslag: Emily Claire Hari, toentertijd de leider van de wit-suprematistische terreurgroep White Rabbits.

Hari kreeg vorig jaar een gevangenisstraf van 53 jaar opgelegd voor de aanslag op de Dar al-Farooq moskee. Niemand raakte daarbij gewond. Maar de angst zit er sindsdien goed in bij de islamitische gemeenschap.

McWorther zou tegen de FBI hebben gezegd dat de aanslag was bedoeld om moslims in Amerika ‘angst in te boezemen, zodat ze Amerika zouden verlaten’.

De openbaar aanklager vindt het waardig dat de moskee het vermogen heeft om de aanslagplegers te vergeven en deze terreurdaad gebruiken als momentum voor vergevingsgezindheid.

- Advertentie -