20.5 C
Amsterdam

VS: moslima geweigerd bij schietbaan vanwege hijab

Lees meer

De Amerikaanse moslimvrouw Rania Barakat is geweigerd bij een schietbaan in Kansas City omdat ze een hijab droeg.

In een rechtszaak, die dinsdag is aangespannen, beweert de Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties (CAIR), een islamitische belangengroep, dat de schietbaan haar kledingvoorschriften op een discriminerende wijze handhaaft.

Rania Barakat en haar man gingen op 1 januari 2020 naar Frontier Justice om te schieten op de schietbaan. Barakat mocht niet schieten, tenzij ze haar hoofddoek afdeed.

Het echtpaar vertelde de manager dat ze verschillende andere schietbanen zonder problemen hadden gebruikt. De manager had hier geen boodschap aan en zou zich agressief en luidruchtig hebben gedragen, waarop het moslimkoppel de schietbaan verliet.

Frontier Justice reageert dat de kledingvoorschriften ontworpen om mensen te beschermen tegen verbrand koper en niet discriminerend zijn.

Volgens Barakat is Frontier Justice hypocriet, omdat mensen wel hun pet of sjaal mogen ophouden op de schietbaan. De bewering van de schietbaan dat de hijab een veiligheidsprobleem vormt is slechts een excuus om moslima’s te discrimineren, aldus CAIR.

- Advertentie -