VS wil dat Turkse regering ‘verantwoordelijk wordt gehouden’ voor oorlogsmisdaden tegen Koerden

Lees meer

Turkije moet verantwoordelijk worden gehouden voor de oorlogsmisdaden in Syrië die door de pro-Turkse rebellengroepen zouden zijn gepleegd. Dat stelt Mark Esper, de Amerikaanse minister van Defensie.

Esper zegt te denken dat de berichten over oorlogsmisdaden die de jihadistische rebellen zouden hebben gepleegd tegen de Koerdische milities waar zijn.

‘Ik heb de rapporten ook gezien, we proberen ze te monitoren. Ze zijn verschrikkelijk en als ze kloppen, en ik denk dat ze kloppen, dat zijn dit oorlogsmisdaden’, aldus Esper tegen de Amerikaanse zender CNN.

Ook zegt Esper dat zulke oorlogsmisdaden niet zonder gevolgen mogen blijven. ‘Ik denk dat degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn hiervoor verantwoordelijk gehouden moeten worden, in veel gevallen is dit de Turkse regering.’

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. […] De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Dat spreekwoord is perfect van toepassing op de Amerikaanse minister van Defensie en opvolger van John Bolton, Mark Esper. De chaos in Syrië is compleet nu er weinig over is van de voorheen stabiele regering van president-dictator Assad. Zogenaamde ‘pro-Turkse’ rebellengroepen zouden in de chaos oorlogsmisdaden hebben gepleegd tegen de Koerden en de Verenigde Staten eisen dat Turkije zich verantwoord, via de Kanttekening.  […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here