22.3 C
Amsterdam

VS: witte scholieren in elkaar geslagen als ‘wraak voor slavernij’

Lees meer

In de Amerikaanse staat Florida zijn vijf middelbare scholieren gearresteerd, die volgens de politie een wel heel bijzonder haatmisdrijf hebben begaan. De vijf scholieren, waarvan drie zwart en twee wit, zouden vier witte scholieren hebben geslagen en geschopt onder de leus ‘Brown Power!

Een slachtoffer vertelt de Amerikaanse nieuwszender NBC dat de vijf daders zeiden dat het ‘wraak was voor wat ze gedaan hadden in de achttiende eeuw, de slavernij’. Ook zouden de aanvaller ‘Je bent wit!’ hebben geroepen.

Rechtse blogs in de Verenigde Staten duiken massaal op het voorval. Het blog PJ Media stelt ‘woke’ verantwoordelijk voor het incident. PJ Media vindt wat er zou zijn gebeurd niet gek, ‘als je dag na dag te horen zou krijgen dat witten verantwoordelijk zijn voor je economische omstandigheden en jou en alle zwarte mensen 350 jaar lang hebben onderdrukt’.

Veel conservatieve Amerikanen willen niet dat scholen lesgeven in de critical race theory, die kijkt naar de structurele oorzaken van racisme, omdat dit een ideologische theorie zou zijn.

- Advertentie -