19.1 C
Amsterdam

VS: zwarte vrouw klaagt ex-werkgever Google aan voor rassendiscriminatie

Lees meer

Een zwarte Amerikaanse vrouw klaagt haar oud-werkgever Google aan voor racisme. ‘Zwarte Google-werknemers hebben te maken met een vijandige werkomgeving en krijgen te maken met represailles als ze de discriminerende praktijken van het bedrijf in twijfel durven trekken’, luidt haar aanklacht.

Curley werd in 2014 ingehuurd om zwarte studenten te werven als werknemers voor Google. Maar ze ontdekte dat het bedrijf niet echt geïnteresseerd was in daadwerkelijke diversiteit en gelijke kansen, maar gewoon zijn publieke imago wilde oppoetsen voor marketingdoeleinden.

Curley zou door haar meerderen zijn weggezet als een ‘boze zwarte vrouw’. Ze zouden haar hebben gekleineerd en hebben overgeslagen bij promoties. Volgens haar heeft Google maar weinig zwarte medewerkers in dienst, en in lagere functies. De werkomgeving is vijandig en zwarte mensen moeten zich vaak legitimeren van de beveiliging, zegt ze ook.

In 2020 werd Curley ontslagen, naar eigen zeggen omdat ze het racisme bij Google aankaartte en hiertegen in verzet kwam.

Curley wordt juridisch bijgestaan door advocaat Ben Crump, die ook de familie van George Floyd vertegenwoordigde, de zwarte Amerikaan die in 2020 werd vermoord door een witte politieagent.

- Advertentie -