14.4 C
Amsterdam

VVD neemt afstand van Statenlid dat Simons ‘vrouwelijke Wilders’ noemt

Lees meer

De Ribbius Peletier-penning, een prijs van de provincie Noord-Holland, is dit jaar uitgereikt aan BIJ1-voorvrouw Sylvana Simons. Dit, vanwege haar strijd tegen seksisme en racisme. Maar dit schoot het Noord-Hollandse VVD-Statenlid Grethe van Geffen in het verkeerde keelgat.

In een blog noemt Van Geffen (foto, linksboven) Simons een ‘vrouwelijke Wilders’, die met haar politiek bijdraagt ‘aan de polarisatie in de samenleving’. Simons zou bovendien niet van ‘onbesproken gedrag’ zijn.

De VVD-Statenfractie in Noord-Holland, geschrokken van de commotie, heeft meteen afstand genomen van Van Geffen. Ze heeft haar stuk geschreven ‘op persoonlijke titel’ en niet namens de VVD-Statenfractie, aldus de Statenfractie.

Dat laatste zegt Van Geffen nu zelf ook, hoewel ze eerder nog zei dat ze haar blog schreef in de hoedanigheid van Statenfractielid, meldt ThePostOnline.

Annabel Nanninga, het ex-Forumlid dat nu in de Noord-Hollandse Staten zit, vindt de VVD-fractie laf. ‘Jullie zouden trots op haar moeten zijn ipv bang knipmessen voor de wokies. Een vvd-er met een eigen stem en een ruggengraat, zeldzaam.’

Sylvana Simons zelf heeft ook op de ophef gereageerd. ‘Ik kreeg een prijs omdat ik me verzet tegen haat, in de vorm van seksisme en racisme en dat kan zomaar niet’, twittert ze. ‘Maar zonder grap: ik lever de prijs meteen in als alle mannen die niet ‘van onbesproken gedrag’ zijn hun prijzen en machtsposities inleveren.’

- Advertentie -