13.8 C
Amsterdam

‘Walging en woede’ onder Palestijnen na technofeest in moskee

Lees meer

Afgelopen zaterdag organiseerden Palestijnse jongeren op de Westbank een technofeest in een moskee. Woedende Palestijnen besloten daarop te demonstreren.

Ook de Palestijnse Autoriteit op de Westbank was niet te spreken over dit feestje (foto). Er werd alcohol genuttigd en mannen en vrouwen dansten vrijelijk met elkaar. Sama Abd al-Hadi, de vrouwelijke dj die de muziek verzorgde, werd in de boeien geslagen.

Het technofeest vond plaats in de Nabi Musa Moskee in de buurt van Jericho. Nabi Musa is vernoemd naar Mozes, een belangrijke profeet in de islam. De feestgangers beweerden dat ze toestemming van de Palestijnse Autoriteit hadden gekregen om hun feestje te organiseren.

De Palestijnse Autoriteit beweert zelf wat anders. ‘Ik voel walging en woede over wat er in de Nabi Musa Moskee is gebeurd’, aldus een woordvoerder van president Mahmoud Abbas. De verantwoordelijken zullen ‘een straf krijgen die past bij de gruweldaad van wat is begaan. Een moskee is een huis van God. De heiligheid ervan is de heiligheid van de religie zelf.’

Hamas, de Palestijnse beweging die in de Gazastrook aan de touwtjes trekt, spint garen bij dit incident, aldus de Israëlische krant the Times of Israel. Hamas veroordeelde de Palestijnse Autoriteit, die het feestje naar verluid zou hebben toegestaan.

- Advertentie -