22.1 C
Amsterdam

Wappievlag met Hitler-citaat wappert weer in Voorhout, politie kan niets doen

Lees meer

Een bewoner van Voorhout heeft dit jaar opnieuw – hij deed het in 2021 en 2022 ook – een vlag opgehangen met daarop een citaat van Adolf Hitler. De politie kan echter niets doen, omdat het niet per se om een strafbaar feit gaat.

Op de gewraakte vlag staat de tekst ‘De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan een kleine’, die komt uit Mein Kampf van Adolf Hitler. Onder het citaat staat ook de naam Adolf Hitler, om voorbijgangers duidelijk te maken dat deze uitspraak van hem is. De man protesteert met deze vlag tegen het coronabeleid van de overheid, dat volgens hem een grote leugen is. Veel burgers zien niet in dat de overheid totalitair bezig is, vindt hij. Hij citeert Hitler om te laten zien dat het voor hem menens is.

PvdA-raadslid Sandra Groenendal is boos dat de vlag met de Hitler-tekst er opnieuw weer hangt en is naar de politie gestapt. Die heeft aangegeven weinig te kunnen doen, omdat ‘het niet per se een strafbaar feit is’. Wel gaat de politie, net als vorig jaar, met de man in gesprek.

Vergelijkingen tussen het coronabeleid en het nationaal-socialisme zijn populair onder de zogenoemde ‘wappies’, die weigeren om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Sommige wappies hebben zichzelf bovendien met de Joden vergeleken. Zij zien parallellen tussen de ‘vervolging’ van de ongevaccineerden en de Jodenvervolging. Sommigen hebben in demonstranten met Jodensterren rondgelopen, met daarop de tekst ‘ongevaccineerd’.

- Advertentie -