18.8 C
Amsterdam

Watertekort dreigt Syrische cholera-uitbraak te versterken

Lees meer

In de noordwestelijke provincie Idlib in Syrië is een groot tekort aan water ontstaan. Daardoor dreigt de situatie in het door cholera getroffen gebied te verslechteren, meldt de nieuwssite al Monitor.

De organisatie GOAL verzorgt sinds 2012 de watervoorziening in Idlib, maar is daar inmiddels mee opgehouden omdat Syrië de financiële steun daarvoor stopt.

De jarenlange burgeroorlog in Syrië zorgt dat slechts 50 procent van de water- en sanitaire voorzieningen functioneert. Door het tekort aan water raken gewassen beschadigd, is de economie instabiel en heerst nu cholera.

Syrië startte op 4 december een vaccinatiecampagne tegen cholera. Doordat GOAL is gestopt met de watervoorziening, dreigt de situatie verder te verslechteren.

GOAL heeft volgens de gemeenteraad van de stad Armanaz vijf maanden geleden aangegeven dat de steun voor waterstations eind oktober zou stoppen. De voorzitter van de gemeenteraad stelt dat mensen als gevolg hiervan een watertank van vijfduizend liter moeten kopen. De kosten daarvan zijn ongeveer acht dollar. Volgens de directeur gaat dit veel gezinnen treffen met lage inkomstenbronnen.

- Advertentie -