Wetenschappers: laat moslims ‘islamofoben’ van hun moslimhaat afpraten

Lees meer

Weet je wat goed werkt om mensen van hun vooroordelen over moslims af te helpen? Gewoon praten, zeggen drie Australische wetenschappers in een nieuw onderzoek.

De drie wetenschappers stuurden bij wijze van experiment 28 jonge moslims naar Anglo-Australiërs op het platteland. Daar zouden vooroordelen het sterkst zijn, omdat mensen er ouder zijn en er nauwelijks een moslim woont.

De 28 moesten veel vervelende opmerkingen en vooroordelen slikken, aldus de wetenschappers. Maar omdat ze een open gesprek bleven voeren, lukte het vaak om hun negatieve opvattingen over moslims bij te buigen.

Hieruit trekken de wetenschappers de conclusie dat ‘diversiteit accepteren’ niet de goede manier is om de multiculturele samenleving te laten floreren. Overheden zouden volgens hen er meer aan moeten doen om verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in dialoog te laten treden.

Ze verwijzen hierbij naar het ‘Intercultural Cities’– programma in Australië, dat door de Raad van Europa op touw is gezet en momenteel in vier Australische steden draait.

Eén van de doelen van dat programma is het ‘bouwen van sociale cohesie op basis van verbeterd contact, verbeterde dialoog en uitwisseling tussen alle burgers, en dan niet enkel niet-Engels sprekende mensen met een migratieachtergrond’.

Deze maand is een nieuw rapport over moslimhaat in Australië uitgekomen, waaruit blijkt dat de incidenten brutaler en fysiek worden.

- Advertentie -

1 REACTIE

 1. Ik denk dat het veel meer zou helpen als Imams en Islamitische organisaties zich
  openlijk zouden uitspreken tégen terrorisme. En dat moslims uit terroristiche
  landen de toegang tot heilige plaatsen zou worden ontzegd wegens schending
  van het aanzien van de Islam.
  Het idee van ‘thee – drinken’ is geheiligd door de PvdA sinds de jaren ’70. De grote
  problemen die we nu hebben met de ‘kut-Marokkanen’ is een direct gevolg van
  dat ‘pamperen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here