15.7 C
Amsterdam

Wijchen: islamitische winkel afgefikt, politie gaat uit van brandstichting

Lees meer

In de nacht van woensdag op donderdag verwoestte een brand een islamitische supermarkt en halal slagerij in het Gelderse Wijchen. De politie gaat uit van brandstichting.

De brand brak iets voor twee uur ‘s nachts uit en werd ontdekt door de bewoonster van het appartement boven de winkel. Dankzij tussenkomst van de brandweer werd voorkomen dat de brand naar andere panden oversloeg, maar de schade aan de winkel is groot, meldt de Gelderlander.

Zes maanden geleden was Jehad al Ouwer, een statushouder uit Syrië, met zijn gezin de islamitische winkel Tayba Markt begonnen. Hij is kapot: ‘We werken hard, hadden alles mooi gemaakt. Ik weet niet wat we nu moeten’, zegt hij tegen de Gelderlander.

Mogelijk is de brand aangestoken, zegt Mohanad, de oudste zoon van Jehad. ‘Ik hoorde dat er mogelijk benzine naar binnen is gegooid. Het is ongelofelijk. We hebben geen idee waarom dit gebeurt.’

De politie gaat ook uit van brandstichting. Een ondernemer uit de buurt vertelt beelden te hebben gezien van een persoon die de achterkant van de winkel besmeurd heeft met witte verf. Het is niet duidelijk of dit verband houdt met de brand, maar de politie houdt daar wel rekening mee.

- Advertentie -