14.8 C
Amsterdam

Wilders wil op ‘islamsafari’ in Brussel, maar ‘extreemrechts hier niet welkom’

Lees meer

PVV-leider Geert Wilders wil op 13 mei samen met Filip Dewinter van Vlaams Belang op ‘islamsafari’ naar de Brusselse wijk Molenbeek, die veel islamitische bewoners telt.

De populistische politici willen laten zien dat ‘Molenbeek van ons is en nooit een stukje islamkalifaat mag worden’, twittert Dewinter. Ze willen de Belgische sociaaldemocratische leider Conner Rousseau meenemen, die eerder deze week dat hij zich in Molenbeek ‘niet in België voelt’.

In Molenbeek hielden meerdere verdachten van de terreuraanslagen in Parijs in 2015 en Brussel in 2016 zich op. In 2017 planden Wilders en Dewinter ook een ‘islamsafari’ in Molenbeek. De toenmalige burgemeester stak hier een stokje voor, uit angst voor rellen. Dit besluit werd vorig jaar ongegrond verklaard door de Belgische Raad van State.

Toch is ook dit jaar de kans klein dat de ‘islamsafari’ doorgaat. De huidige burgemeester van Molenbeek zegt tegen persbureau Belga dat de gemeente zal kijken of het binnen de regels past, maar ‘extreemrechts is niet welkom’.

- Advertentie -