18.9 C
Amsterdam

Zaterdag: wake voor Afghanistan in Rotterdam

Lees meer

De actiegroep Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen organiseert morgen van twee uur tot vier uur ‘s-middags een wake, om op deze manier aandacht te vragen voor het lot van Afghaanse vluchtelingen.

Afgelopen weekend namen de Taliban de macht in Afghanistan over. Veel Afghanen die voor de regering en de NAVO-troepen hebben gewerkt vrezen nu voor hun leven.

Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen wil dat alle Afghanen zich ingezet hebben voor Nederland zo snel mogelijk naar ons land worden gebracht, inclusief hun gezinnen.

Ook vinden ze dat ongedocumenteerde en uitgeprocedeerde Afghanen niet mogen worden teruggestuurd naar Afghanistan. Afghanistan moet op de lijst van onveilige landen komen te staan, zodat mensen uit Afghanistan die naar Nederland vluchten in aanmerking komen voor asiel.

De bijeenkomst wordt georganiseerd op het grasveld naast de Markthal bij station Blaak. Naast sprekers met een Afghaanse achtergrond en enkele lokale politici zal ook Eduard Nazarski, oud-directeur van Amnesty Nederland, het woord voeren.

- Advertentie -