9.5 C
Amsterdam

Oproep imam Azzedine Karrat: ‘Het is tijd voor menselijkheid’

Lees meer

Imam Azzedine Karrat spreekt zich in twee veel gedeelde video’s uit over de situatie in Gaza: ‘Iedereen die zwijgt over Gaza, is medeplichtig. Het is nu tijd om menselijkheid te tonen.’

De Rotterdamse imam roept pro-Palestijnse demonstranten in een filmpje op om zich ‘niet te laten provoceren’. Draag een positief steentje bij, is zijn boodschap. In een ander filmpje (in de auto), een dag eerder na de explosie in een ziekenhuis in Gaza-stad, laat hij zich ook door emoties meevoeren en zegt hij onder meer dat ‘iedereen die op dit moment zwijgt medeplichtig is’.

‘Wat er nu gaande is in Gaza is ongekend’, aldus een geëmotioneerde Karrat. ‘Er wordt momenteel een genocide gepleegd. Een heel volk wordt momenteel uitgeroeid.’ Het is avond, de imam zit achter het stuur en heeft waarschijnlijk net de aangrijpende beelden gezien van slachtoffers in een verwoest ziekenhuis in Gaza.

‘Iedereen die momenteel zwijgt, iedereen die momenteel de daden van Israël goed praat is medeplichtig,’ zegt Karrat in de auto. Een dag later doet de imam een oproep aan de pro-Palestina demonstranten.

‘Ik denk dat het belangrijk is om daar heen te gaan, om je stem duidelijk te laten klinken en te laten horen, dit kan niet meer zo doorgaan’, zegt hij en geeft een aantal tips mee.

‘Om te beginnen is het belangrijk om onze intentie voortdurend te toetsen’, zegt Karrat. Het is belangrijk om je af te vragen waarom je iets doet. ‘Doe je het zodat je straks live kan gaan? Of doe je het zodat je likes en views online kunt krijgen? Of doe je het om daar gezien te worden? Of doe je het omdat je momenteel emotioneel bent?’

- Advertentie -