17.9 C
Amsterdam

Geroyeerde Haagse Denk-leider en partijtop blijven elkaar in haren vliegen

Lees meer

Abdoel Haryouli, de geroyeerde ex-lijsttrekker van Denk Den Haag, doet aangifte bij de politie omdat hij door de partijtop van Denk zou zijn afgeluisterd. Dit meldt Omroep West.

Begin deze maand beschuldigde Denk Den Haag de partijtop van afluisterpraktijken. Er zouden stiekem gesprekken zijn opgenomen om Haryouli (foto) te chanteren, zodat hij zijn positie als lijsttrekker zou opgeven.

Haryouli zei dat Turkse en Marokkaanse Nederlanders niet op een zwarte kandidaat stemmen. Racisme, volgens Denk. Volgens Haryouli worden zijn uitgespraken uit zijn verband gerukt.

Inmiddels is Haryouli geroyeerd als partijlid en lijsttrekker af, maar de ruzie is daarmee niet voorbij. Haryouli heeft aangifte tegen Denk gedaan omdat de partijtop hem zou hebben afgeluisterd.

De partijtop heeft op haar beurt een deurwaarder op Haryouli en zijn medestander Ahmed el Hadioui afgestuurd. Denk eist 60.000 van beide heren vanwege ‘reputatieschade’. De partij zou onterecht zijn neergezet als een criminele beweging. Dat Haryouli en El Hadioui naar de media zijn gestapt wordt hen extra kwalijk genomen.

Denk zegt dat 60.000 euro een ‘voorzichtige berekening’ is. Binnen twee weken moet dit geld aan Denk worden overgemaakt, anders stapt de partij naar de rechter.

Haryouli slaat terug. Hij dient bij de Orde van Advocaten een klacht in tegen de advocaat van de partijtop. Haryouli: ‘Wat is de reden dat je een deurwaarder op ons afstuurt met een sommatie om aansprakelijkheid te erkennen en binnen twee weken 60.000 euro te betalen zonder feitelijke en juridische grondslag? Reputatieschade vaststellen doet de rechter.’

- Advertentie -