17.3 C
Amsterdam

Activisten laten opnieuw sporen achter bij FvD-kantoor

Lees meer

Voor het partijkantoor van Forum van Democratie is vannacht een groot spandoek opgehangen met de tekst ‘Geen fascisme/racisme in de raad – fck FvD’. Op het spandoek is ook een gebalde vuist te zien. Eerder deze week werd het pand aan de Herengracht al beklad.

‘Extremisten bezochten vannacht opnieuw ons kantoor’, reageert het FvD-twitteraccount. ‘Partijkartel en Mainstream Media creëren een klimaat van politiek geweld met hun voortdurende demonisering en stigmatisering van onze partij.’

Thierry Baudet heeft het de afgelopen dagen druk met het veroordelen van ‘demonisering’ jegens hem en zijn partijleden. En nadat het FvD-kantoor maandag was beklad zei Baudet dat dit ‘past in een patroon van bedreigingen, demonisering en hatelijkheden’.

‘Woorden doen ertoe’, twitterde Baudet gisteren ook naar aanleiding van een radiocolumn van. schrijver Marcel van Roosmalen. Die zei over FvD’ers ‘dat er mag worden gefilosofeerd over de uitsluiting uit onze samenleving. Bind ze vast, zet ze in een boot en sleep die naar de Atlantische oceaan. Naakt, zonder kleren’. Hij vergeleek FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren met een reptiel.

Tegenstanders beschuldigen Baudet vaak zelf van demoniserende taal over minderheden en het de machtspartijen, waartegen FvD ‘tribunalen’ wil opzetten. Ook wordt Baudet vaker bekritiseerd vanwege zijn soms directe taalgebruik richting mede-politici. Zo noemde hij Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) vorige maand nog ‘acteur, poseur, nitwit, clown’ toen hij tegen Poetin inging.

- Advertentie -