12 C
Amsterdam

Activisten protesteren bij Nederlandse schaakbond tegen WK in Jeruzalem

Lees meer

Pro-Palestijnse activisten organiseren vanmiddag om twee uur een demonstratie in Haarlem voor het kantoor van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond KNSB. Ze protesteren tegen de deelname van Nederland aan het WK schaken in Oost-Jeruzalem.

Het schaaktoernooi voor teams zal vanaf morgen worden gehouden in het Dan Jerusalem Hotel, dat in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem staat.

De BDS-beweging (BDS staat voor boycot, desinvesteringen en sancties) organiseert momenteel wereldwijd protesten tegen de internationale schaakbond FIDE.

‘Je zou zeggen dat schakers kunnen nadenken en begrijpen dat een illegale nederzetting niet de plaats is voor zo’n prestigieus evenement. Door hiervoor te kiezen verleent de FIDE zijn goedkeuring aan bezetting en landroof’, schrijft BDS Nederland in een persbericht.

Vorige week riep BDS Nederland de achterban op een e-mail te sturen naar de Nederlandse schaakbond KNSB en om Nederlandse schakers via social media te benaderen. De Nederlandse pro-Palestijnse organisaties The Rights Forum en Een Ander Joods Geluid sloten zich bij dit protest aan.

- Advertentie -