9.5 C
Amsterdam

AI-foto van Marokkaanse koning is net echt en gaat viraal

Lees meer

Een nieuwe afbeelding van de Marokkaanse koning Mohammed VI werd duizenden keren gedeeld op sociale media, totdat bleek dat het gefabriceerd was met behulp van AI, bericht Morocco World News. De afbeelding heeft geleid tot een debat over het gebruik van kunstmatige intelligentie in Marokko. 

De afbeelding, waarop de koning is te zien in een westers pak met stropdas, is gemaakt met AI (kunstmatige intelligentie) door fotograaf en ontwerper Taha Houssaini. Hij deelde zijn afbeelding eerst op Instagram, waarbij hij naar eigen zeggen zijn waardering voor de vorst betuigde.

Toen op sociale media de veronderstelling heerste dat het om een officiële foto ging, die recent gemaakt was in opdracht van het paleis, voelde Houssaini zich genoodzaakt om te vertellen dat zijn afbeelding niet echt was.

Het feit dat je gemakkelijk AI-foto’s kan maken die zo echt lijken, heeft in Marokko geleid tot een debat over de ethische aspecten van AI. Sommige critici vinden dat het maken van AI-afbeeldingen van de koning moreel gezien niet door de beugel kunnen, zelfs als de maker een trouwe royalist is.

- Advertentie -