14.7 C
Amsterdam

Ajax tweet over pakjesavond, buitenlandse fans verontwaardigd om ‘racisme’

Lees meer

Het social media-team van Ajax scoort steevast punten met grappige vondsten en prachtig gemaakte filmpjes. Maar gisteravond beging de club op Twitter een forse uitglijder – in de ogen van buitenlandse fans, dan.

De Amsterdamse club tweette: ‘We present you… Top 5 ‘pakkies’!’ In het twitterbericht zit een video met een doelpuntencompilatie uit wedstrijden waarin Ajax zijn tegenstander een flink ‘pakkie’ gaf, zoals de 1-4 tegen Real Madrid in de achtste finale van het vorige Champions League-seizoen.

Een geinige inhaker, zou je misschien denken: het was gisteren immers pakjesavond. Maar buitenlandse fans fronsden hun wenkbeen. Zij zagen ‘pakkies’ aan voor ‘Pakis’, een Engels racistisch scheldwoord dat te vergelijken is met het Nederlandse ‘negers’.

Ruim duizend niet-Nederlanders konden hier dan ook de lol niet van inzien. Zij reageerden verontwaardigd, met kreten als ‘I beg your pardon?’ en ‘That’s racist.

Een uur later schakelde het social media-team over op de verdediging. ‘Het is een Nederlands gezegde dat betekent: een team verslaan met grote cijfers. Het was nooit onze bedoeling om mensen te beledigen. Alleen maar liefde uit Amsterdam…’

Volgende week dinsdag speelt Ajax zijn laatste groepsduel in de Champions League, thuis tegen het Spaanse Valencia. Tenzij Ajax zelf een ‘flink pakkie slaag’ te verwerken krijgt, zal het doorstoten richting de achtste finale van het Europese clubtoernooi.

- Advertentie -