18.9 C
Amsterdam

‘Amerikaanse media medeplichtig aan dood Palestijnse journalist Abu Akleh’

Lees meer

De Afro-Amerikaanse hoogleraar en burgerrechtenactivist Cornel West (foto) beschuldigt Amerikaanse media van medeplichtigheid aan de moord op de Palestijnse journalist Shireen Abu Akleh.

Abu Akleh werd eerder deze maand doodgeschoten toen ze verslag deed voor de Arabische nieuwszender al Jazeera van een inval van het Israëlische leger in een Palestijns dorp.

Onderzoek door de Amerikaanse nieuwszender CNN wees uit dat Abu Akleh gericht door het Israëlische leger is vermoord.

Pro-Israëlische media, opiniemakers en politici in de VS en ontkennen dit of zaaien twijfel. Cornel West is daarover niet te spreken, zo vertelt hij aan Middle East Eye.

‘De propagandamachine die uit Israël komt, als het gaat om de kostbare menselijkheid van Palestijnen, is gewoon triest. Maar het heeft heel veel te maken met massale medeplichtigheid.’

Volgens West zijn de grote Amerikaanse kranten en tv-zenders te veel op de hand van Israël, dat daarom zou denken straffeloos te kunnen optreden tegen de Palestijnen.

Israël is niet van plan om een onderzoek te doen naar de moord. Al Jazeera heeft aangekondigd naar het Internationaal Strafhof in Den Haag stappen vanwege de dood van Abu Akleh.

- Advertentie -