22.1 C
Amsterdam

Amsterdams stadsdeel gaat mannenemancipatie stimuleren

Lees meer

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost en platform Mannen aan Zet gaan samenwerken om mannenemancipatie en vaderlijke betrokkenheid te versterken. Dit bericht Afro Magazine.

Drijvende kracht achter dit plan is GroenLinkspoliticus en stadsdeelbestuurder Raoul White, nummer 21 op de gezamenlijke GroenLinks-PvdA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De bedoeling is dat platform Mannen aan Zet samen met het stadsdeel de komende vier jaar intensief aan de slag gaan met mannenemancipatie, vaderbetrokkenheid en vaderlijke rolmodellen.

Uit cijfers blijkt dat er in Amsterdam Zuidoost relatief veel eenoudergezinnen zijn, waarbij de moeder de alleenstaande ouder is. Maar betrokkenheid van vaders bij hun kinderen, of het nu gaat om getrouwde of gescheiden vaders, is heel belangrijk voor de ontwikkeling van en kind, aldus veel wetenschappelijke onderzoeken. Vaderlijke betrokkenheid heeft positieve effecten op de cognitieve, emotionele, sociale en fysieke ontwikkeling van kinderen. Als de vader niet aanwezig is is de kans groter dat kinderen slechter presteren op school en crimineel gedrag vertonen. Bovendien hebben kinderen met betrokken vaders minder seksestereotype vooroordelen.

- Advertentie -