16.4 C
Amsterdam

Amsterdamse wethouder Meliani: ‘Dit is jullie land’

Lees meer

Tijdens de eerste vergadering van de Amsterdamse raad na de verkiezingen wendde de Marokkaans-Nederlandse wethouder Touria Meliani (inclusie en anti-discriminatiebeleid) zich tot Amsterdamse jongeren die zich door de monsterzege van de PVV nog meer buitengesloten voelen. ‘Dit is jullie stad, dit is jullie land. Jullie hebben het recht om hier te zijn.’

‘Ja, de minder-Marokkanen uitspraak doet wat met je. Maar ik ben geen slachtoffer’, zegt Meliani strijdvaardig. Zo meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

‘Ik ben geen slachtoffer van deze stad’, zegt Meliani wijzend naar de raad en vervolgt, ‘Ik ben hier, ik sta hier en ik ga nergens naartoe.’

De raad stemt kloppend en applaudisserend in met haar verhaal. Het is een reactie op de verhalen die ze van bezorgde moslimjongeren te horen kreeg. Zo zouden kinderen van ambtenaren met een hoofddoek aan hun moeder hebben afgevraagd of zij nog wel bij de gemeente mag werken.

Ook burgemeester Femke Halsema heeft die verhalen gehoord, zegt zij. Ook deelt ze mee dat een gesluierde vrouw vorige week is bespuugd. Daarbij zou meer ruimte worden genomen dan in het verleden, aldus Halsema.

Beide bestuurders roepen moslims op om melding te doen van discriminatie of aangifte te doen.

- Advertentie -