14.4 C
Amsterdam

‘Auschwitz back for blacks’-betogers Harskamp gaan vrijuit

Lees meer

Het Openbaar Ministerie gaat niemand vervolgen voor de racistische uitlatingen die zijn gedaan tijdens een betoging in het Gelderse dorp Harskamp, bericht de Gelderlander. Er werden toen leuzen geroepen als ‘eigen volk eerst’, ‘White Power’ en ‘Auschwitz back for blacks’.

Ruim tweehonderd demonstranten protesteerden in augustus tegen de komst van zo’n achthonderd Afghaanse vluchtelingen in Harskamp. Sommigen scandeerden racistische leuzen, staken vuurwerk af en staken autobanden in de brand. De politie beëindigde daarop de demonstratie, die tot veel ophef leidde in de media en in Den Haag.

De politie wilde samen met het OM onderzoeken of er demonstranten vervolgd konden worden. Maar de politie laat nu weten dat op de bekeken beelden geen ‘strafbare gedragingen’ zijn geconstateerd, die kunnen leiden tot een zaak tegen de demonstranten.

Ook andere informatie die door de politie is onderzocht heeft geen duidelijke verdachten en geen sluitend bewijs opgeleverd. Daarom heeft de politie het onderzoek gestaakt.

- Advertentie -