13.8 C
Amsterdam

Belastinginspecteurs vallen kantoren BBC in India binnen

Lees meer

De Indiase belastingdienst heeft een inval gedaan in de kantoren van de BBC, naar aanleiding van de kritische documentaire over premier Narendra Modi die de tv-zender uitzond.

In een tweet berichtte de BBC-persdienst gisteren dat de Indiase belastingdienst ‘momenteel op BBC-kantoren in New Delhi en Mumbai was’ en ‘we werken volledig mee’.

Een bron bij het bedrijf vertelde Al Jazeera dat laptops en telefoons van werknemers in beslag waren genomen. Degenen die zich op het moment van de inval in het kantoor bevonden, mochten niet vertrekken, en de werknemers die nachtdienst hadden kregen te horen dat ze niet naar binnen mochten, aldus de bron.

De Indiase belastingdienst heeft niet gereageerd op e-mails, berichten en telefoontjes van Al Jazeera, waarin gevraagd werd om commentaar.

De Indiase regering is niet blij met de kritische documentaire van de BBC over premier Narendra Modi, leider van de hindoe-nationalistische Bharatiya Janata-partij. De documentaire was met name kritisch over de rol die Modi in 2002, toen nog eerste minister van de Indiase deelstaat Gujarat, speelde tijdens de anti-islamitische pogroms, gepleegd door hindoe-extremisten.

- Advertentie -