16.9 C
Amsterdam

WNL-presentator Sijtsma heeft ‘knoop in de maag’ door terugkeer Huisjes

Lees meer

De omstreden omroepbestuurder Bert Huisjes, die volgens velen een angstcultuur bij WNL heeft veroorzaakt, keert terug bij de omroep. WNL-presentator Welmoed Sijtsma spreekt over ‘knopen in de maag,’ meldt AD.

Het is voor het eerst dat de bekende presentator zich uitlaat over de kwestie. Ze vraagt vanochtend bij het tv-programma Goedemorgen Nederland of er iets over gezegd moet worden. Co-presentator Frank van Leeuwen worstelt zichtbaar met de situatie en zegt gespannen dat ‘daar de komende dagen met collega’s over doorgepraat’ zal worden. Sijtsma meldt vervolgens dat er ‘knopen in de maag zijn’ en schakelt snel over naar Prinsjesdag.

Journalistenvereniging NVJ is verbaasd en spreekt zich uit. ‘De terugkeer van Bert Huisjes als bestuurder bij WNL is een klap in het gezicht van de medewerkers die melding maakten van grensoverschrijdend gedrag’, meldt Villamedia.

Volgens de raad van toezicht van WNL zou na ‘onafhankelijk onderzoek van KPMG’ geen sprake zijn van ‘juridisch verwijtbaar’ grensoverschrijdend gedrag. Hij zou wel ‘een horkerige manier van leidinggeven’ hebben, die bij medewerkers gevoelens van ‘verdriet, onveiligheid en onzekerheid’ veroorzaakt, aldus Villamedia.

- Advertentie -