4.3 C
Amsterdam

Gaza: Israël heeft meer dan 8.500 kinderen vermoord

Lees meer

Volgens het Gazaanse bestuur heeft het Israëlische leger sinds 7 oktober 8.663 kinderen gedood tijdens de militaire operatie in Gaza. Zo meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera.

Duizenden anderen worden volgens de autoriteiten nog vermist onder het puin. In de bijna drie maanden durende oorlog is ‘de overweldigende meerderheid van de meer dan 21.000 doden Palestijns burger, meldt het bestuur. Dit komt onder meer door Israëlische bombardementen op scholen en ziekenhuizen, stelt de autoriteit.

In november maakte mensenrechtenorganisatie Save the Children al bekend dat er in Gaza om de tien minuten een kind sterft. De VN noemde Gaza een ‘kerkhof voor kinderen’ en een ‘hel op aarde’ voor alle anderen.

Volgens Al Jazeera is het aantal kinderen dat in Gaza is gedood veel hoger dan in andere conflicten, zoals Oekraïne. ‘In Oekraïne zijn in twee jaar tijd 510 kinderen omgekomen’, aldus de Arabische nieuwszender.

Unicef waarschuwt dat het aantal dode kinderen nog zal oplopen, omdat Israël de toevoer van schoon water heeft beperkt en de bombardementen onverminderd door gaan. ‘Zonder water zullen vele kinderen de komende dagen sterven vanwege uitputting, dorst en ziektes, aldus Unicef.

- Advertentie -