11.8 C
Amsterdam

Bizar: Turkse interviewer slaat collega, burgemeester praat rustig door

Lees meer

In Turkije is ophef ontstaan om geweld op de werkvloer tijdens een live-interview. Ook omdat in de video te zien is hoe geïnterviewde Fatma Sahin, AKP-burgemeester van de grote stad Gaziantep, rustig doorgaat met haar verhaal nadat de interviewer een medewerker heeft geslagen.

‘Ik ben al 40 jaar actrice en zelfs ik zou niet zo rustig kunnen blijven als er zulke taferelen afspeelden voor mijn neus’, zegt de beroemde actrice Nilgün Belgin op Twitter. ‘Kijk waar een jonge technicus op de werkvloer mee wordt geconfronteerd. Dit raakt me hard. Wij bedanken onze arbeiders duizend maal wanneer ze met onze microfoons bezig zijn.’

Sommige twitteraars beweren dat het geweld voor meer staat. ‘Als een burgemeester niks zegt over het geweld dat voor haar neus plaatsvindt, wat zou ze dan de afgelopen twintig jaar hebben verzwegen, kunnen jullie je dat voorstellen?’ vraagt iemand zich af.  ‘Deze journalist had al lang op de schroothoop van de media moeten liggen, niet alleen vanwege zijn trots, ego en primitiviteit, maar ook omdat ze lakeien zijn van de machthebbers,’ reageert collega-journalist Mustafa Hos.

Mustafa Sarikaya, de journalist die de klap uitdeelde, heeft inmiddels al meerdere malen zijn verontschuldigen naar de slachtoffer Ahmet Demir geuit.

‘Ik verloor op een gegeven moment controle, vanwege de technische mankementen’, zegt hij. Ook de werkgever van Sarikaya, tv-station HaberTürk, heeft excuses gemaakt aan Demir.

Het slachtoffer heeft alsnog laten weten een juridische procedure te starten tegen Sarikaya.

- Advertentie -