13.7 C
Amsterdam

Bouterse moet zich melden bij gevangenis

Lees meer

Desi Bouterse (78) en andere veroordeelden moeten zich vrijdag melden bij de gevangenis, schrijft de Surinaamse nieuwssite Waterkant. Ze hebben geen gratieverzoek ingediend en moeten hun gevangenisstraf gaan uitzitten.

De Surinaamse oud-dictator en oud-president werd eind december vorig jaar tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn rol in de Decembermoorden. In de nacht van 7 op 8 december 1982 liet Bouterse vijftien tegenstanders van zijn militaire regime doodschieten in Fort Zeelandia. Het ging om journalisten, vakbondsleiders en advocaten.

Volgens Dave Ensberg, oud-columnist bij de Kanttekening, is het opsluiten van Bouterse echter niet zonder risico.

‘De oud-president heeft nog steeds een grote achterban in Suriname. Zijn aanhangers zullen niet accepteren dat Bouterse naar de gevangenis moet. Ze kunnen gaan rellen bij de gevangenis. Of misschien laten bewakers die met hem sympathiseren Bouterse op een dag stiekem ontsnappen.’

Maar blijkbaar heeft het Openbaar Ministerie toch doorgezet en moet Bouterse zich morgen melden bij de gevangenis. Morgen weten we of hij dit ook heeft gedaan, of niet.

- Advertentie -