17.9 C
Amsterdam

Armeense Duitsers vinden brief in bus: ‘De Grijze Wolven zullen jullie pakken!’

Lees meer

Duitsers van Armeense afkomst zouden een bedreigende mededeling van de Grijze Wolven in de brievenbus hebben gekregen.

De Grijze Wolven zijn een ultranationalistische Turkse organisatie die onlangs door Frankrijk werd verboden. De Turks-Duitse historicus Taner Akcam schrijft op zijn Facebookpagina dat de Grijze Wolven in Duitsland deze dreigbrieven in de bus van Armeense Duitsers hebben gedaan:

‘De Grijze Wolven zullen jullie pakken! Jullie smerige kinderen van Armenië, we zullen jullie allemaal vinden en jullie kinderen zullen bij jullie graf staan voordat ze in hun eigen graf vallen. Wij staan achter onze broeders uit Azerbeidzjan en zullen niet toestaan dat ongelovige honden uit Armenië vreedzaam in Duitsland leven. We kennen jullie, we weten waar jullie kinderen zijn, dag en nacht. De Grijze Wolven zijn vlakbij!’

De Grijze Wolven hebben een beruchte reputatie. Twee weken geleden werden Armeense demonstranten in Frankrijk gemolesteerd en bedreigd door Grijze Wolven. De Armeniërs demonstreerden tegen Azerbeidzjan en Turkije, die oorlog met Armenië voerden om Nagorno-Karabach.

Vorige week kregen Armeniërs in de Nederlandse stad Almelo een pamflet in de brievenbus waarin staat de Armeense Genocide een leugen is. De Federatie van Armeense Organisaties in Nederland vermoedt dat de Grijze Wolven achter deze actie zitten.

Frankrijk heeft de organisatie inmiddels verboden. In Duitsland gaan er ook stemmen op om de Grijze Wolven te verbieden. De organisatie is gelieerd aan de extreemrechtse Turkse MHP-partij, die samen met de AKP van president Erdogan de Turkse regeringscoalitie vormt.

Ook in Nederland zijn Grijze Wolven actief. Een rapport van de antifascistische onderzoeksgroep Doorbraak stelt dat dat tien Nederlandse gemeenten subsidie geven aan organisaties die gelieerd zijn aan de Grijze Wolven.

- Advertentie -