Britse politie: snelst groeiende terreurdreiging komt vanuit extreemrechtse hoek

Lees meer

Extreemrechtse dreiging is sinds 2016 het snelst groeiende terreurprobleem, stelt de Britse politie.

De politie geeft aan dat zij samen met inlichtingendienst MI5 sinds 2017 tachtig onderzoeken heeft uitgevoerd om extreemrechtse dreiging te stoppen. Een kwart van alle terreurarrestaties linkt zij aan extreemrechts geweld, en een derde van alle terroristische moordplannen uit de laatste twee jaar komt uit die hoek. Daarmee is de dreiging vanuit extreemrechts sinds 2016 ongeveer verdubbeld.

De meeste plannen worden beraamd op het internet, stelt de politie. De wapens die rechts-extremisten wilden gebruiken varieerden van messen tot vuurwapens en explosieven. Sommigen gebruikten moord-handboeken die, ironisch genoeg, zijn opgesteld door leden van IS. De jongste ‘white supremacist’ die is opgepakt was slechts veertien jaar oud.

Overigens is het resterende aandeel in de terreurdreiging nog altijd afkomstig vanuit jihadisten. De dreiging vanuit islamistische kant steeg de afgelopen jaren consequent maar is nu voor het eerst ‘stabiel’, aldus de politie.

Deze zomer concludeerden onderzoekers dat Britten inmiddels banger zijn voor extreemrechts dan voor islamisme.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Het is uiterst triest hoe de ‘politiek correcte’ overheden de waarheid verdraaien : “.. De dreiging vanuit islamistische kant steeg de afgelopen jaren consequent maar is nu voor het eerst ‘stabiel’, aldus de politie.” : logisch omdat ze al in de hoogste alarmfase zitten. Een hoger dreigings niveau is er gewoon niet !

    En dan :
    “..Deze zomer concludeerden onderzoekers dat Britten inmiddels banger zijn voor extreemrechts dan voor islamisme…” ; dat onderzoek is gedaan in de arme wijken van de grote steden waar veel minderheden wonen. Die zijn nu bang om slachtoffer te worden van reacties tegen hen omdat ze de verbeelding zijn van de angst voor het verlies van Engelse normen en waarden : een steeds maar uitdijende groep die europeanen verdringt.

    Ik denk dat het VK het eerste land wordt waar een etnische burgeroorlog gaat plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here